Peter Peltzer

Mijn naam is Peter Peltzer. Als initiatiefnemer en oprichter van De Juiste Prikkel hoop ik dementerenden wat verlichting te bieden. Dat ze zich veilig en prettig voelen.

Als verpleegkundige werk ik al meer dan 25 jaar in de verpleging. Van ouderenzorg tot psychiatrie. Zo heb ik patiënten van dichtbij leren kennen én ‘lezen’ en heb ik ontdekt hoezeer de omgevingsprikkels het gemoed bepalen van mensen met dementie. In combinatie met de kennis die ik opdeed bij geriater Dr. Anneke van der Plaats, voelde ik mij geïnspireerd om De juiste prikkel te beginnen.

Ik ontwikkel beleefplekken en producten die heilzaam werken bij onrust, verveling en apathie. Het duizelt het me van de praktische ideeën en ik zet graag mijn eigen creatieve brein in om oplossingen te realiseren voor mensen met een beschadigd brein. Dit doe ik samen met verschillende andere collega’s en ben enorm trots op de mooie maatwerkproducten die we maken. Maar waar ik vooral blij van word, is om elke keer weer een dementerende te zien ‘thuiskomen’.

Reacties zijn gesloten.